БГ АГРО

БГ АГРО

Топ Груп Плюс предлагаме на Вашето внимание Лимец, произведен от фирма БГ АГРО, в разфасовка от 500 г. Лимецът е зърнена храна, здравословен заместител на бялото брашно. Както Лимецът, така и каменната мелничка за зърно, ще променят вкуса и живота Ви завинаги.

Поръчайте лимеца, защото е лесносмилаема зърнена храна, зърнена алтернатива на храненето, а и с ниско съдържание на глутен. Лимецът е наричан - Слънчева храна за здраве, щастие и красота.

Ние сме дистрибутор на здравословни храни и напитки, защото здравословния живот е наш приоритет!

Домашна мелница за зърно от БГ АГРО, модел 370-90-01
369.00 лв.
Домашна мелница за зърно, модел 370-90-01 е подходяща за различни видове зърнени култури - лимец, спелта, ръж, пшеница, ...Поръчай
Едрозърнест Лимец от БГ АГРО
500 гр. 1 бр. 2.64 лв.
Еднозърнестият Лимец от БГ АГРО е лесносмилаема здравословна супер храна, богат източник на витамини и минерали, ...Поръчай

Зърнените култури са едни от най-древните култури, отглеждани от човека за храна. В повечето общества те осигуряват 50-80% от необходимите калории и почти 1/3 от нуждите белтъци (2,3). В почти всички култури зърнените храни са в основата на хранителната пирамида. Неслучайно приемат древната пшеница за една от най-здравословните храни, тъй като покълналите зърна са носители на готови за усвояване витамини, ензими и минерали.

Хората ядат хляб и други зърнени храни повече от 10-15 хил. години без да им омръзва. Една от причините е че тези храни са вкусни и носят удоволствие. Традиционната и любима за българите зърнена култура е пшеницата. Много обреди в националната ни култура са свързани с преклонение към зърното и хляба.

Съществуват данни, че изначалният хляб по територията на днешна България е приготвян от дива пшеница, наречена лимец. Лимец е определян като древната пшеница на траките, житото на фараоните, последната храна на Христос ... Това е древно жито, спасявало от глад човечеството векове наред.