Бърза и лесна рецепта за приготвяне на здравословни курабийки с брашно от Лимец и белени конопени семки Топ+

Здравословни курабийки с лимец и конопено семе

Тази рецепта за приготвяне на курабийки с лимец и конопено семе ще подслади деня на Вашето семейство и същевременно ще Ви осигури необходимите полезни хранителни вещества. Освен това, курабийките с брашно от лимец и конопени семена се приготвят бързо и лесно!

Рецепта за здравословни курабийки с брашно от лимец и конопени семена

  • 2,5 ч.ч. брашно от лимец
  • 1 ч.л. сода 
  • 1/2 ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.ч. конопен протеин Топ+ от белени конопени семки
  • 30 гр. масло
  • 2 с.л. какао
  • 1 ч.л. канела
  • 4 с.л. мед

Начин на приготвяне:

Содата се изсипва в киселото мляко и се изчаква малко, за да се получи реакция помежду им. В дълбок съд се изсипват брашното от лимец, конопените семена, какаото и канелата. Разбъркват се добре. Прибавят се маслото, киселото мляко със содата и медът. Замесва се меко тесто като, ако е необходимо, се добавя още малко брашно от лимец и конопени семена при месенето. Оформят се курабийки, които се подреждат в леко намазнена тава на разстояние помежду им, тъй като бухват допълнително по време на печенето. Пекат се до готовност на по-слабо загрята фурна. Добър апетит!

Лимецът е древна култура, с която са се изхранвали още египетските фараони. Отнася се към дивите сортове пшеница и не подлежи на култивиране. Лимецът е храна с изключително високи хранителни стойности. Богат е на белтъчини, мазнини и въглехидрати. 

Конопеното семе е достъпната суперхрана. Конопеното семе Топ+ е изключително богата на хранителни вещества храна, която не съдържа глутен. То е с високо съдържание на есенциални мастни киселини и протеини. Източник е още на фибри, витамини и минерали. Конопеното семе е изключително полезно за човека. Подпомага имунната система, заздравява кожата, използва се при превенция срещу рак на дебелото черво, гърдата и простатата. 

Био магазин Bio Drink Ви предлага подходящи рецепти за различни десерти, смутита и ястия, приготвени с нашите био, здравословни и супер храни!

 

958