Спирулина - суперхрана, която ни прави по-здрави и същевременно потиска апетита

Спирулина - суперхрана за здраве и потискане на апетита

За да бъдем здрави, енергични и добре изглеждащи, ние се нуждаем от поне една суперхрана в дневното си меню. Такава полезна храна е и спирулина. Спирулина се продава под формата на тъмнозелен прах, който можете да добавяте към вашите полезни смутита. Ние предлагаме Спирулина на прах Топ+, за която препоръчваме да се приема дневно количеството от 1 до 3 чаени лъжички, по време или след хранене, като най-добре е да се приема на закуска.

Спирулина е една от най-древните форми на живот на земята! Тя е вид синьо-зелено микро водорасло, което е мощен производител на кислород. Тези водорасли обитават тропическите и субтропическите езера и са род цианобактерии от раздел Crococcales.

Спирулината отчасти е отговорна и за това, другите начални форми на живот на планетата да оцелеят и да се развият. Този факт сам по себе си би трябвало да е достатъчен, за да я легитимира с названието суперхрана. Полезните водорасли могат да бъдат приемани в различни форми. Тя съдържа до 70% протеини и е комбинация от 8 задължителни и 10 препоръчителни аминокиселини. Съдържа и големи количества витамин В12, желязо, калций, фосфор и уникален протеинов комплекс, който може да се открие само при тези микроводорасли.

Спирулина е богата е на антиоксиданти, които забавят стареенето. Когато приемате от водораслите, веднага ще усетите тялото си енергизирано. Ще се повиши физическата ви издръжливост, чувството за умора се понижава и се подобрява функцията на храносмилателната система. При по-дългосрочна употреба, спирулината ще задейства и ценните си прочистващи функции, както и поддържането нивата на pH в нормални граници.

Спирулина е идеалната суперхрана за сезоните, когато организмът ни се нуждае от повече полезни хранителни елементи, а ние от енергия. Ако често спортувате, преди или след спорт приемайте спирулина. Преди физическа активност ще повишите вашата издръжливост, а след спорт, тялото ви ще се възстанови по-бързо.

Всички сме чували за тайните за красота и здраве на холивудските звезди. Голяма част от тях се доверяват на спирулина. Вече бе публикувано в az-jenata.bg, че известният супермодел Жизел Бюндхен споделя как активно използва тази суперхрана, а и че е в топ форма не само благодарение на редовните занимания със спорт и здравословното хранене. Самата Жизел споделя още, че тайната на нейното здраве и красота се дължи на чудотворното действие на спирулината, защото въпросната съставка потиска и апетита.

Как да добавите спирулина към диетата си?

Както с повечето суперхрани, имате няколко варианта на прием. За закуска или между храненията може да си приготвяте здравословен шейк, който да комбинира всичките задължителни витамини за деня в едно базово питие с идеята да изпълните минималната квота за здравословно хранене за деня.

Спирулина на прах Топ+ прави шейковете по-гъсти и хранителни, а и помага да се постигне желаната консистенция на микса. За да бъде напитката приятна, добре е да се добави към нея нещо по-сладко, но здравословно, например малко мед, пресен ябълков или портокалов сок. Когато се приготвят смутита със спирулина, отново трябва да се добавят по-сладки плодове, може банани, праскови, кайсии.

Спиролина можете да закупите от магазини за здравословни храни, включително от нашия - Био магазин Bio Drink, както и от щандове за био продукти в супермаркети, магазини за хранителни добавки, а и от аптеки.

 

316