Оризовото мляко доставя на организма много от основните хранителни вещества като антиоксиданти, витамини и минерали

Ползите от консумирането на натурално оризово мляко

Оризовото мляко за пиене е изключително здравословна храна, която ви доставя много от основните хранителни вещества, необходими за правилното протичане на процесите в човешния организъм. Оризовото мляко е третата най-популярна алтеснатива на истинското мляко, след соевото и бадемовото.

Ще ви запознаем с основните ползи за здравето от оризовото мляко:

1. Оризовото мляко е най-хипоалергенният заместител на млечните продукти. Хората с лактозна непоносимост, които не могат да консумират млечни продукти и такива, които имат алерции към соя или ядки и не могат да приемат соево или ядково мляко, могат спокойно да се доверят на оризовото. То доставя много от хранителните вещества, нужни за балансирано хранене на тези, които не са в състояние да консумират други млеччни алтернативи.

2. Оризовото мляко има най-малко количество мазнини, в сравнение с всички други алтернативи. Има само 0.8гр. мазнини на чаша от 100мл. оризово мляко и всичките му мазнини са ненаситени. Оризовото мляко също е без холестерол и затова се препоръчва на хора с диетни ограничения на мазнини и холестерол. Изключително лесносмилаемо е.

3. Оризовото мляко е естествено много богато на витамини от група В, които са важни за вашия метаболизъм, кръвообръщение и нервни функции.

4. Оризовото мялко поддържа добра сърдечно-съдова система - ненаситените мазнини в ориза намаляват холестерола в кръвта. Ниацинът и витамин В6 са ефективни за тази цел. Оризовото мляко е отличен източник на магнезий, който помага да се контролира кръчното налягане. Желязото и медът увеличават вашите червени кръвни клетки, което ви дава по-добро насищане с кислород.

5. Оризовото мляко съдържа повече манган и селен, отколкото другите млечни алтернативи. Това са мощни антиоксиданти, които помагат за зашитата ви от всички видове инфекции и рак. Оризовото мляко за пиене може да даде на вашата имунна система мощен тласък да рабови добре и да сте здрави и жизнеспособни.

16.07.2014
6785

Топ Груп Плюс ООД вече предлага на българския пазар висококачествено био оризово мляко с австрийската марка Joya. Бъдете здрави! Опитайте!